فیلم / عراقچی: الحمدلله مشخص شد شهادت شهید رئیسی کار اسرائیل نبوده است رابرت گیتس: هیچ سلاحی نداریم که برنامه هسته‌ای ایران را نابود کند عراقچی: گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا نقش موثری در صلح و ثبات منطقه دارد انگلیس سفیر ایران را احضار کرد دیدار اعضای هیات حماس با عراقچی وزیر خارجه ترکمنستان با عراقچی دیدار کرد روسیه فعالیت «عفو بین‌الملل» را ممنوع کرد تعداد شهدای جنگ علیه غزه به ۵۳ هزار و ۴۸۶ نفر رسید بایدن سرطان گرفت انفجار در دیرالزور و درگیری‌های شدید در جنوب سوریه هشدار گروسی درباره عواقب شکست دیپلماسی با ایران؛ ادعای رقابت تسلیحاتی در منطقه رئیس‌جمهور: ملت ایران، مردم کردستان عراق را حقیقتا برادران خود می‌دانند وزیر خارجه عمان: با رئیس‌جمهور پزشکیان درباره آینده منطقه گفت‌و‌گو کردیم عراقچی: غنی‌سازی در ایران، چه توافقی حاصل شود و چه نشود، ادامه خواهد یافت موافقت کابینه امنیتی اسرائیل با احداث دیوار حائل در مرز اردن

قاهره در هیچ ائتلافی علیه حوثی‌ها شرکت نمی‌کند

یک منبع مطلع مصری به وبگاه العربی الجدید گفت که قاهره هرگز وارد هیچ ائتلاف امنیتی یا نظامی برای تقابل نظامی با نیروهای مسلح یمن نخواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۲۷ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 18
کد خبر: ۲۱۸۹۸۲

به گزارش راهبرد معاصر. یک منبع مطلع مصری گفت که این کشور قصد ندارد وارد هیچ ائتلافی علیه نیروهای یمنی شود؛ ائتلافی که آمریکا و اسرائیل تلاش دارند علیه یمنی‌ها در واکنش به ناامن شدن دریای سرخ برای کشتی‌های به مقصد اسرائیل تشکیل دهند.

 

این منبع مصری گفت که قاهره همچنان بر موضع خود برای حل تنش‌ها و بحران‌ها از طریق رایزنی با طرف‌های مختلف پایبند است و در خصوص امنیت دریای سرخ نیز تنها به نقش‌آفرینی در چارچوب «نیروهای مشترک ۱۵۳» اکتفا می‌کند. ائتلافی که در سال ۲۰۲۱ از ۳۴ کشور با هدف «تأمین امنیت دریایی» و «توانمندسازی نیروهای دریایی در دریای سرخ، باب المندب و خلیج عدن» تشکیل شد.

 

به گفته او مصر برای رفع نگرانی خود در خصوص کانال سوئز، سیاست‌‌های اصولی و مشخصی را در دستور کار قرار داده است. او گفت: «ارتباطات مستمری بین مصر و ایران از یک سو و بین مصر و حوثی‌ها از سوی دیگر برقرار است؛ مدتی است که ارتباطات از طریق کانال‌های امنیتی بین مصر و حوثی‌ها برقرار است و این کانال‌ها عمدتاً با هدف تضمین امنیت دریانوردی در دریای سرخ به طور کلی ایجاد شده تا ناوبری در کانال سوئز تحت تاثیر قرار نگیرد».

 

این منبع با تایید اینکه «تاکنون به حرکت ناوبری در کانال سوئز آسیبی وارد نشده است که باعث نگرانی مصر شود»، افزود: «قاهره از طرف‌های وابسته به محور مقاومت پیام‌هایی دریافت کرده است که صحت اطلاعاتی که تأکید دارد حوثی‌ها فقط کشتی‌های در حال حرکت به سمت بندر ایلات را هدف قرار می‌دهد را تأیید می‌کند».

 

به گفته او مسیری که مختص کانال سوئز است، جزو اهداف نیروهای یمنی نیست.

 

در این راستا محمد عبدالسلام رئیس هیأت مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن به شبکه المسیره گفت: «هر اقدامی که نیروهای مسلح یمن انجام می‌دهند مربوط به رفع محاصره و توقف تجاوزات در غزه است و عملیات‌های ما فقط برای هدف قرار دادن کشتی‌های اسرائیلی و کشتی‌هایی که به مقصد بنادر این رژیم حرکت می‌کنند، است. پس تأکید می‌کنیم که دریای سرخ برای تمامی کشتی‌ها منطقه امنی است، به جز کشتی‌هایی که به نحوی به دشمن اسرائیلی مرتبط هستند».

 

عبدالسلام تأکید کرد: «هر کسی که خواستار توقف عملیات‌های ماست باید محاصره غزه را از بین برده و غذا و دارو وارد غزه کند».

 

در هفته‌های اخیر به موازات تشدید حملات رژیم اسرائیل علیه غزه، ارتش یمن عرصه را بر کشتی‌های اسرائیلی که قصد عبور از تنگه باب‌المندب در دریای سرخ دارند را تنگ‌تر کرده و پیش از این هم با پهپاد و موشک، اراضی اشغالی فلسطین و به طور مشخص بندر ایلات را هدف قرار داده است.

 

۴۰ درصد تجارت بین‌المللی جهان از طریق این تنگه که بین یمن، در منتهی الیه جنوب غربی شبه جزیره عربستان و قاره آفریقا می‌‌گذرد، انجام می‌شود.

 

در این راستا، روزنامه پولیتیکو، روز گذشته (۲۶ آذر) در گزارشی مدعی شد که آمریکا و اسرائیل در حال بررسی پاسخ نظامی به نیروهای مسلح یمن در راستای آن‌چه «حمایت از دریانوردی در دریای سرخ» عنوان کرده‌اند، هستند.

 

این روزنامه به نقل از یک مقام دولتی آمریکا نوشت: «پنتاگون در روزهای اخیر ناوگروه تهاجمی "یواس‌اس دوایت آیزنهاور" را از خلیج فارس به خلیج عدن در مجاورت سواحل یمن منتقل کرده است تا از پاسخ نظامی احتمالی به حملات حوثی‌ها علیه کشتی‌ها در دریای سرخ و باب‌المندب پشتیبانی کند»./ فارس

ارسال نظر